onsdag 13 augusti 2008

Svenska spels agressiva reklam

Åter en gång såg jag att Aftonbladet har fejkade reportage som betalas av Svenska Spel. På första sidan på websidan står det om någon som vunnit pengar. När man länkar vidare så kommer man till en reklamsida som ser ut så här. Det intressanta med dagens reklam är att killen som vunnit drygt tjugotusen spelar upp 3000:- på några dagar! Han säger att 3000:- är hans gräns! Inte lite. Att Svenska Spel med sin Spela Lagom idé gör reklam för sådant är häpnadsväckande. Hade killen satt in pengarna på banken istället för att spela nätbingo hade han blivit betydligt rikare på några månader. Tycker Svenska Spels marknadsföring är oerhört aggressiv, att Aftonbladet lånar ut sig till sådant här känns trist.

Må Väl
Niklas

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig om att Aftonbladet inte borde sälja sig genom att samarbeta med Svenska Spel. Aftonbladet borde vara en oberoende tidning.
Men. Inget av reportagen på aftonbladet.se/bingo är fejkat. Samtliga vinnarhistorier är helt sanna. Sedan är det väl upp till var och en att se till att man inte är så dum att man spelar omåttligt.
Att chansen till vinst finns där är knappast en lögn... Och varför inte erbjuda "normala" människor lite spänning i vardagen med Bingo el Triss?

Niklas sa...

Anonym verkar själva jobba på Svenska Spel. Jag har aldrig sagt att man inte ska unna någon att få spela, självklart ska de som kan spela "normalt" få göra det. Jag är inte avundsjuk. Men det handlar inte om dumhet!! Klart vinnarhistorierna är sanna (hur vet du det?). Men det jag menar med fejkat är att det ska se ut som ett tidningsreportage när det i verkligheten är ren reklam. Tror nog att man kan unna normalspelaren att spela utan dra in de som inte klarar det. Spela Lagom, eller hur anonym?

Anonym sa...

Håller helt med dig.
Att Svenska Spel tar spelansvar är en fråga man kan ställ sig? Vart ligger detta ansvar?
jag undra om Systembolaget skulle kunna göra liknade reklam på sprit??
Absolut ska vi "normala" som kan spela och dricka normalt kunna göra detta.
Men har man sätt och levt baksidan på dessa beroende så mår man illa av sådana här "solskenshistorier"
Madde/ Anhörig till sbeleroende.