måndag 26 november 2007

Stackars pokerspelare!

Jag läste i Aftonbladet idag att en del pokerspelare kommer att eftertaxeras på sina vinster. Jag kan nog på något sätt tycka att stora vinster för de som har pokerspel som yrke ska beskattas. Sedan tycker jag egentligen att det är lite suspekt att ha pokerspel som yrke. Att ha ett yrke där det går ut på att lura av andra så mycket pengar som möjligt är egentligen lite märkligt.

Frågan om de har råd att betala skatt då? Man kan lätt tycka det, när man ser glamourreportagen i kvällspressen med flinande proffspelare som berättar hur oerhört rikt liv de lever att de har råd att släppa några tusenlappar till våra gemensamma kostnader som skola, sjukvård, äldreomsorg osv. Det har de råd med från sina vinster, för alla vinner väl, eller.....

Må Väl
Niklas

2 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet är inte att det måste skattas för vinsterna. Problemet är att man inte får kvitta sina vinster mot förlusterna. Tar några siffror ur luften här för att förklara;

Säg att man under de första 6 dagarna i veckan förlorat 50000 per dag. Om man sedan vinner 30000 under den sjunde dagen ska man skatta för den vinsten, trots att man egentligen ligger 270000 back för perioden.

Överför ovanstående scenario på ett helt år så förstår man att det blir i det närmaste omöjligt att ens gå plus på pokerspel med gällande skatteregler.

Anonym sa...

Skattereglerna är ju fan helt sjuka!

Jag hatar ologiska lagar som ingen kan ha vett att ändra på heller!

Gambling är underbart och med det som allt annat så måste man hitta balans i livet. Det är balans som är nyckeln till att lyckas med saker över en längre tid och inte krascha efter en månad.